Inner Freedom Yoga - homepage
Over Cindy

Over Cindy

Ik had alles en toch was ik niet gelukkig.
Ken je dat fenomeen? Dat voelt zo frustrerend.
Ik keek om me heen, mijn leven was perfect en toch voelde ik me vanbinnen zo leeg. Ik was in een sleur terecht gekomen, ik voelde me niet nuttig en ik kon maar niet begrijpen wat ik anders kon doen. 
Mijn oplossing op dat moment was simpel: vluchten.
Ik ging zo veel mogelijk op reis. Weg van hier, weg van de machteloosheid.

Op één van mijn reizen, in Ko Samui, ontdekte ik Hot-Yoga. De belofte om op korte tijd veel resultaat te boeken op het niveau van een strak lichaam en veel energie, sprak me wel aan! Ik deed mee en ik was verkocht.
Dit was mijn eerste kennismaking met yoga. Ik heb me de eerste jaren vooral gericht op het werken aan mijn lichaam. Ik deed yoga om soepel te zijn, om strak te blijven en om mijn slanke lijn te behouden.

Elemental Flow yoga of Yin yoga Elemental Flow yoga of Yin yoga Elemental Flow yoga of Yin yoga

Jaren later ontdekte ik dat yoga je veel meer kan bieden dan alleen de fysieke voordelen. Ik ontdekte nieuwe vormen van yoga en daarmee vond ik ook terug de connectie met mezelf. Ik kwam tot rust, ik werd zachter en liefdevoller. Mijn hart ging weer open. Ik vond het fantastisch.

Yoga bracht me meer dan ik had durven dromen.
En ik ontdekte ook meer over mezelf en over het functioneren van mensen.
Mijn interessegebied breidde zich uit. Eerst meer richting voeding en voedingssupplementen, daarna ook naar de menselijke geest.
Hoe werken emoties, hoe verwerken we emoties. In hoeverre worden we gestuurd door het onbewuste?

Deze vragen brachten mij bij Happy Coach. Emilie Depuydt leidde me op tot NLP master practitioner. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Dit is een model dat inzicht brengt in hoe ons brein werkt én hoe we dat zelf (onder andere met onze taal) kunnen beïnvloeden.

Hoe meer ik over deze materie leer, hoe groter mijn interesse wordt. Vandaar dat ik nu ook begonnen ben met het traject ‘Ericksonian Hypnosis’, gegeven door Anné Linden.

Een andere reis bracht me naar Chili. Ik ontmoette daar Alberto Villoldo in zijn Four Winds School. De invalshoek daar is om rechtstreeks te werken op het niveau van onze energie.

Mijn opleidingen

  • India: Elemental yoga
  • Portugal: Elemental Teacher
  • Bali: Teacher Elemental Therapy
  • Bali: voedingsleer en mindfulness
  • Thailand: Absolute Series Hotyoga Teacher
  • India: Ayurveda en Chinese Geneeskunde gecombineerd met yoga
  • België: Neuro Linguïstisch Programmeren
  • België: Relaxatie Therapie
  • België: Reiki
  • Chili: Sjamanic energy medicine

Flockdesign